fredag 21 april 2017

August modebloggar

Detta kanske är ett komiskt forum för att uttrycka en sådan åsikt, men jag har alltid funnit föreställningen att "bloggare" skulle vara en legitim sysselsättning rent löjeväckande. Enligt mig är bloggande något man gör, inte något man är. I absolut bästa fall är det en glorifierad fritidssyssla. Dock är jag förstås medveten om att det sedan ett drygt decennium tillbaka finns ett antal människor i Sverige som faktiskt försörjer sig på att blogga, likväl som människor som tjänar storkovan på att dampa sig framför kameran medan de spelar spel dåligt. Vad kan jag säga? Hatten av, ni har lurat systemet.

Ett särskilt fascinerande fenomen är modebloggare. Jag har förstås begränsade kunskaper i ämnet, men eftersom jag numera vet att Kenza är en modebloggare och inte ett monster i Dungeons & Dragons är jag såklart kvalificerad att uttala mig.
Ur mitt lekmannaperspektiv går det till såhär: du lägger upp lite bilder på dig själv och de kläder du har, skriver några rader om vilka polare du har träffat och hur ni hänger på stan och sen trillar det in massiv med sponsring och du får vara med i TV. Fantastiskt.
Jag är som alla vet en otroligt stilmedveten man, så jag tänkte jag skulle försöka mig på det här och se om jag kan få en del av kakan. Är ni beredda? Gårdagens look:


1) Crocker jeansjacka, köpt på Tradera för en hunka och färgad svart med textilfärg. Tygmärken köpta styckvis på nätet från världen över.
2) Necrophagia t-shirt. Kom i paket med "Whiteworm Cathedral", inhandlad från Osmose. Årets platta 2014, för övrigt. Kolla in den!
3) Voice of the Old Gods-munkjacka, inhandlad från Bioware Store för 20 dollar. Orsakar frågor om vad en "tevinter" är, inte helt olikt hur min gamla Tiamat-tröja fick arbetskamrater att undra varför jag älskade thaimat så mycket.
4) Cargo pants från New Yorker. Jag avskyr jeans, så att det här plagget är tillbaka i butikerna känns som en gåva. Själv var jag visserligen okej med att ha mjukbyxor 24-7, men min hustru är inget större fan av Floridadöds-looken.
5) Tvättäkta Converse-kopior, kamouflagemönstrade.

Och jag höll på att glömma, jag var varken på stan eller träffade några polare. Däremot blev jag irriterad på Danne från Grave Defiler för att han ringde och störde när jag spelade Mass Effect Andromeda.

Där har ni det! Om jag förstått saken rätt kommer läsarna, pengarna och jobberbjudandena att stå som spön i backen framöver.

4 kommentarer:

  1. Huvudet på spiken som vanligt! Life is woth losing som George Carlin brukade säga.

    SvaraRadera
  2. Jag blir sällan arg när folk ringer mig. Bara när de SMSar /Danne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst, men nu skrev jag att jag blev irriterad när du ringde mig. ;)

      Radera