onsdag 13 december 2023

13: Blood Ceremony - Goodbye Gemini

Blood Ceremony är ett hårdrocksband från Toronto i Kanada. De har ett 70-talsinfluerat sound där den närmaste jämförelsen är Jethro Tull, då sångerskan Alia O'Brien även spelar tvärflöjt. Till skillnad från Ruby the Hatchet, som jag tidigare skrivit om i denna julkalender, har Blood Ceremony en tendens att influeras av de lite flummigare delarna av 70-talet. Man har också låtit sig inspireras av den typen av ockultism som var så inne då med vibbar av Church of Satan, wicca och hippiekultur.

Dagens video är "Goodbye Gemini" från "The Eldritch Dark" som släpptes 2013 och är skivan vilken via jag upptäckte Blood Ceremony.

"Goodbye Gemini" lyckas med någonting svårt, nämligen att ha en autentisk 70-talslook. Den är så pass övertygande att en vän som arbetar med film bedömde att den faktiskt skulle kunna vara inspelad på analog film med en tidstypisk kameramodell. Oavsett vilket påminner den mig om den spanska regissören Jesús "Jess" Franco, som under 70-talet gjorde mängder med exploitationfilm, inte sällan åt det mer erotiska hållet (för den som är intresserad rekommenderar jag "Vampyros Lesbos").

Roligare än så blev det inte idag, men ni fick Alia O'Brien som lucia, och det är fan inte illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar