torsdag 7 december 2023

7: L7 - Burn Baby

L7 är ett amerikanskt punkband från Los Angeles. Den klassiska sättningen utgörs av Donita Sparks (sång/gitarr), Suzi Gardner (sång/gitarr), Jennifer Finch (sång/bas) och Dee Plakas (trummor). Under början av 90-talet slog de igenom med album som "Smell the Magic" (1990) och "Bricks Are Heavy" (1992) och spelades bland annat flitigt på MTV.
L7 splittrades 2001, men den klassiska sättningen återbildades 2014 och förblir - till min stora glädje - aktiv än idag. Medlemmarna är nu i 60-årsåldern, men detta tycks inte påverka dem det minsta. De spelar fortfarande sin punkrock med samma övertygelse och rebelliska attityd som de gjorde i början av 90-talet.


L7 toppade min Spotify-statistik för 2022 och det finns en god anledning till det. Bandet har en gedigen låtskatt och har aldrig varit rädda för att experimentera med stilar och olika uttryck. Några personliga låtfavoriter inkluderar "Shove", "Fast and Frightening", "Everglade", "One More Thing", "Fuel My Fire" och "Talk Box". Samt dagens låt, förstås.

Videon till "Burn Baby" är regisserad av tvillingarna Courtney och Hillary Andujar. Duon har en gedigen resume inom indiefilm, och har bland annat arbetat mycket inom skräckfilm. De har skapat L7s bästa musikvideo hittills. Jag finner den punkiga estetiken mycket tilltalande, och gillar hur videon framhäver bandets lekfulla charm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar