söndag 24 december 2023

24: Dokken - Dream Warriors

"A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors" är en av mina absoluta favoritfilmer från 80-talet. Patricia Arquette gör sin första filmroll som Kristen, en tonåring som hamnar på psyket efter vad som förefaller vara ett självmordsförsök. Där möter hon andra unga patienter som alla delar den underliga likheten att de, liksom Kristen, drömmer mardrömmar om samma brännskadade man i hatt och randig tröja.

För att göra den officiella låten till filmen tog man in heavy metal-bandet Dokken. Bandet levererade och bjöd inte bara på en av sina absolut bästa låtar, utan även på en av 80-talets allra mest minnesvärda och underhållande metalvideos.

Videon använder klipp från filmen, men man har även spelat in exklusivt material med Patricia Arquette som Kristen och Robert Englund i sin ikoniska roll som Freddy Krueger. Premissen är att Kristen är ett Dokken-fan som hemsöks av Freddy Krueger, men Dokken kommer till Kritstens undersökning och jagar bort Freddy med hjälp av kraften hos heavy metal. På slutet visar det sig att det hela är en mardröm som Freddy själv haft. Han vaknar och utbrister "What a nightmare! Who were those guys?" Det hela är förstås extremt ostigt, men det är också själva behållningen.

Dokken är ett amerikanskt band som bildades i Los Angeles 1978. Med frontmannen och sångaren Don Dokken i spetsen har de förblivit aktiva fram till idag, även om de nyligen gått ut med att nästa turné blir deras sista. "Dream Warriors" är skriven av George Lynch (leadgitarr) och Jeff Pilson (bas), båda medlemmar av den klassiska Dokken-uppsättningen. Låten avlsutar "Back for the Attack", Dokkens fjärde studioalbum.

Precis som Dokkens karriär har även denna julkalender nått sitt slut. Tack till er som läst och Ond Jul på er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar